تهران آنلاین گزارش میدهد؛
سرنوشت مبهم احداث گرمخانه های پایتخت/ مدیر عامل سازمان رفاه: دیگر نیازی به گرمخانه جنرال نداریم
مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات اجتماعی و مشارکتهای مردمی شهرداری معتقد است دیگر نیازی به گرمخانههای جنرال نیست و با ساماندهی معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۶، افراد بیخانمان و کارتن خواب را در مراکزی همچون گرمخانه اما در غالب مددسرا مستقر میکنیم.
تهران آنلاین-منصوره محمدی؛ شورای شهر تهران در برنامه سوم توسعه ایجاد ۵ گرمخانه جنرال را به تصویب رسانده که باید در چهار پهنه شمالی، جنوبی، شرقی و غربی پایتخت جانمایی و احداث شوند. این در حالی است که با گذشت بیش از سه سال از برنامه پنجساله سوم توسعه شهرداری تهران حتی یک مورد گرمخانه جنرال نیز احداث نشده است. سید مالک حسینی، مدیر عامل سابق سازمان رفاه دردی ماه سال ۹۸ از مکانیابی ۵ گرمخانه جنرال خبر داده و ابراز امیدواری کرده بود که در سال ۱۴۰۰ این گرمخانهها به بهره برداری برسند. حسینی در شهریور ماه سال ۹۹ اعلام کرد قرار نیست ۵ گرمخانه یکساله راه اندازی شوند. او از تامین زمین در مناطق ۴ و ۱۶ تهران بمنظور ایجاد دو گرمخانه فرامنطقهای خبر داده و گفته بود اگر مشکل غیرمترقبهای پیش نیاید در شهریور عملیات نقشهبرداری و آغاز عملیات عمرانی را در پیش خواهیم دادشت.
وعدههایی که از احداث حداقل سه گرمخانه جنرال در نیمه اول سال ۱۴۰۰ خبر میداد اما در نهایت حتی به عملیات عمرانی هم نرسید. حسینی دلیل تاخیر در احداث گرمخانهها را متعدد اعلام میکرد و گفته بود که برای مثال در یک منطقه به دلیل اختلاف یکی از پیمانکاران سابق با شهرداری منطقه، تحویل زمین با مشکل روبرو شد. در یکی از مناطق با اعتراضات محلی مواجه شدیم و به همین دلایل تا امروز موضوع احداث گرمخانه جنرال پیش نرفته است.
این درحالی است که الهام فخاری، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای پنجم ناهماهنگی در بین بخشهای مختلف شهرداری را علت این تاخیر عنوان می کرد و معتقد بود شهرداری مساله را به نوعی تقلیل داد که تنها سازمان خدمات اجتماعی مساله را پیگیری میکرد. این در حالی است که معاونتهای شهرداری باید همکاری کنند و به عنوان یک محور اصلی کار شهری در حوزه اجتماعی این موضوع را به سرانجام میرساندند.
پس از آن با تغییر مدیریت شهری و روی کار آمدن مدیران جدید به نظر میرسید که رویکرد آنها نیز تاکید بر احداث گرمخانههای جنرال باشد. به گونهای که محمد امین توکلی زاده معاون فرهنگی و اجتماعی زاکانی در بازدید از گرمخانه خاوران گفته بود که مراکزی که اکنون به عنوان مراکز نگهداری مورد استفاده قرار میگیرند، در شأن شهروندان جمهوری اسلامی نیست و باید بهبود یابند.
او تاکید کرد که باید در دوره جدید چهار گرمخانه جنرال را که از گذشته طرحریزی شده است با پیگیری از شورای شهر، احداث شود. حالا با گذشت بیش از سه سال از برنامه پنج ساله سوم توسعه و اختصاص سه دوره بودجه برای احداث گرمخانه های جنرال، تکلیف احداث و بهره برداری از این گرمخانه ها به کجا می رسد؟
احمد احمدی صدر مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات اجتماعی و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران در گفت و گو با تهران آنلاین در پاسخ به اینکه چرا تاکنون احداث گرمخانههای جنرال که در برنامه سوم توسعه شهر تهران در نظر گرفته شده به مرحله اجرا نرسیده است میگوید: وقتی معتاد متجاهر از سطح شهر تهران جمع شود دیگر خیلی نیاز به گرمخانه نداریم. اما گرمخانهها را جمع نمیکنیم. گرمخانهها تا زمانی که معتاد یا کارتن خوابی در سطح شهر تهران وجود دارد برپا هست.
او معتقد است که دیگر نیاز به گرمخانه جنرال نداریم چرا که احداث چنین گرمخانههایی مردم منطقه را حساس میکند و ادامه میدهد: دیگر نیاز نداریم که چنین گرمخانهای تاسیس و مردم منطقه را حساس کنیم و نسبت به آن موضع گیری داشته باشند. همین گرمخانههای فعلی که موجود است را نگه میداریم چرا که وقتی معتادان متجاهر از سطح شهر جمع بشوند دیگر گرمخانهها نیز دیگر خیلی ضرورت پیدا نمیکنند مگر برای افراد بیخانمانها که برای این اقشار برنامه ویژه دیگری را قرار است در نظر بگیریم.
احمدی صدر درباره این برنامه توضیح داد: میخواهیم مراکزی ویژه افراد بیخانمان ایجاد کنیم که در آنها دیگر معتادی وجود نداشته باشد. معتادان را در مراکز ماده ۱۶ و افراد بیخانمان و کارتن خواب در مراکز گرمخانهها قرار میگیرند که در غالب مددسرا به آنها توجه میشود.
مدیر عامل سازمان رفاه خدمات اجتماعی و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران در واکنش به اینکه آیا این اقدام قرار است برای بانوان نیز صورت بگیرد میگوید: بله برای آنها نیز برنامههایی داریم. ما در قبال اینها نیز مسئول هستیم و نمیتوانیم آنها را رها کنیم.
//انتهای پیام
ارسال نظر