تهران آنلاین بررسی می کند؛
پشت پرده تاخیر در بهره برداری از پایانه شرق؛ سیاسی کاری یا تغییر مسیر؟
پروژه میلیاردی پایانه شرق سرنوشت عجیب و غریبی داشت چرا که 5 سال گذشته بیش از 90 درصد پروژه اجرا شد ولی پیشنهاد تغییر کاربری آن هم تغییر به سمت کاربری فرهنگی را به خود می بیند؛ با این وجود متخصصان بسیاری با اجرای آن مخالفت کردند اما پشت پرده تاخیر در بهره برداری از پایانه شرق چه بود؟
به گزارش خبرنگار تهران آنلاین؛ پایانه شرق در محدوده سه راه تهرانپارس و خیابان دماوند بنا شده و تردد زیاد اتوبوسها و سواریها در بسیاری از ایام سال به ویژه روزهای پایانی هر هفته در این منطقه، ترافیک شدیدی را در این نقطه ایجاد می کند اما از سال 1371 مطالعه ای در خصوص پروژه ای تحت عنوان پایانه شرق جدید انجام می شود و سال 1380 شروع عملیات آماده سازی محوطه و سال 1384 اتمام عملیات آماده سازی کلید می خورد. بازنگری این طرح در سال 1391 صورت گرفته و در نهایت سال 1392 این پروژه یعنی ساخت پایانه جدید شرق به معاونت فنی و عمرانی شهرداری واگذار می شود. تا پایان سال 1395 بیش از 90 درصد این پروژه اجرا می شود اما با تغییر دوره، رویکرد مدیریت شهری نیز تغییر می کند که برخی این رفتار اصلاح طلبان را سیاسی کاری می دانند اما ماجرا از چه قرار است؟ پایانه جدید شرق چه سرنوشتی داشته است؟
اسفند 95؛ وعده انتقال پایانه شرق به محل جدید
اسفند سال 95 بود که محمد باقر قالیباف، شهردار وقت در حاشیه افتتاح 29 پروژه شهری عنوان کرد که با کمک مناطق13 و8 پایانه شرق از 15 فروردین سال آینده به محل جدید منتقل خواهد شد. همچنین خط مترو در این محدوده نیز به طول دو کیلومتر دیگر توسعه خواهد یافت تا امکان دسترسی با مترو به ورودی شهر و محل جدید پایانه شرق فراهم شود، بر این اساس دسترسی به تهران نو و بخش پایانی خیابان دماوند روان تر خواهد شد. از سوی دیگر نرگس معدنی پور، شهردار وقت منطقه 13 در سال 1395 از بهره برداری این پروژه خبر داد. اتفاقی که هرگز رخ نمی دهد.
توقف پروژه در پایان دوره چهارم و پنجم مدیریت شهری
با تغییر مدیریت شهری این انتقال ملغی شد. پایانه جدید شرق چند ماه قبل از تغییر مدیریت شهری متوقف و از پروژههای در اولویت شهرداری خارج شد. پس از آن مرداد 98 وضعیت پایانه شرق اسفناک ارزیابی شد.
پایانه پرندگان!
آرش حسینی میلانی عضو کمیته سابق محیط زیست شورای شهر تهران رسما به وضعیت اسفناک و البته رها شده پایانه جدیدشرق هشدار داد.
وی در این باره گفت: «در تهران هم باغ پرندگان و هم ترمینال پرندگان داریم. ترمینال پرندگان، همان ترمینال جدید در شرق تهران است که پناهگاه کبوتران شده است. متاسفانه به دلیل توقف پروژه اکنون استهلاک تاسیسات را شاهد هستیم و این در حالی است که ۳۰ میلیارد تومان بودجه برای این پروژه در سال ۹۷ اختصاص داده شده است. با توجه به اهمیت کاهش اثر منفی آلودگی هوا و ضرورت صرفه و صلاح در سرمایهگذاریهای شهرداری و براساس بند ۲ماده ۷۱ قانون شوراها درباره تاخیر در اتمام طرح ترمینال شرق جدید به شهرداری تهران تذکر میدهم و خواستار تسریع در اتمام پروژه مذکور با توجه به افزایش قابل ملاحظه خسارت ناشی از توقف پروژه هستم.»
کارشکنی در بهرهبرداری از پایانه شرق
در این رابطه زهرا نژاد بهرام، عضو هیأت رییسه وقت شورای اسلامی شهر تهران در سال 98 اعلام کرد که «پایانه شرق تهران که در کنار پارک جنگلی سرخه حصار قرار گرفته کارهای اجرایی اش به میزان بیش از ۸۵ درصد انجام شده است و تنها ۱۵ درصد کارها باقی مانده است. در برخی از پروژهها مثل همین پروژه پایانه شرق یک سری مشکلات منطقهای وجود دارد و یک سری کارشکنیهایی صورت میگیرد. اما به مردم این اطمینان را میدهیم که شورای شهر و شهرداری مترصد این هستند که هر چه سریعتر این پایانه به بهره برداری برسد تا بخش عمده مشکلات محدوده شرق تهران رفع شود.امید است به زودی شاهد بهره برداری این پایانه باشیم.»
آغاز اختلاف بر سر پایانه شرق
دی ماه سال 98 اعضای کمیسیون حمل و نقل عمران شورای شهر با حضور 4 نفر از معاونین شهردار تهران در جلسه ای،موضوع تغییر کاربری پایانه جدید شرق را بررسی کردند؛ اما با توجه به ارائه پیشنهادات جدید مقرر شد تا بازنگریهایی در طرح این پایانه ایجاد شود و نهایتا در هفته ابتدایی بهمن ماه 98، در مورد کاربری این پایانه تصمیم گیری نهایی صورت گیرد.
پایانه ای برای تفریح
اعضای شورای شهر تهران جلسه ای در سال 98 با مسئولان شهرداری پیرامون تعیین تکلیف پایانه شرق و بررسی پیشنهاد شهرداری مبنی بر تغییر کاربری این پایان به یک فضای تفریحی برگزار می کنند.
چرایی عدم استفاده از پایانه شرق/ مردم هزینه زیاد برای رسیدن به پایانه پرداخت می کنند
پس از ارائه این پیشنهاد مسئولین نظرات خود را در خصوص این تغییر کاربری ارائه دادند. صفا صبوری معاون فنی و عمرانی وقت شهرداری تهران در تشریح ویژگیهای ترمینال« شرق فعلی با بیان اینکه این ترمینال در مساحتی حدود 4 هکتار از سال 60 فعال است، گفت: تقریبا در شلوغترین زمان تردد، این پایانه نسبت به سامان دهی حدود 15 هزار نفر اقدام میکند و در کل 179 اتوبوس فعال هستند. در سال 93 در ترمینال شرق، 18 هزار و 655 مسافر در روز جابجا میشدند امادر سال 97 این تعداد به حدود 12 هزار نفر رسید، به طور کل پایانه شرق تنها به دو میلیون و 460 مسافر خدمت رسانی میکند و در کل سرویس پایانه روزانه 179 اتوبوس است و باید اعلام کنیم که در طی سالهای اخیر پایانه شرق با کاهش 37 درصدی حجم مسافر روبرو بوده است. از سال 96 پروسه احداث پایانه جدید شرق متوقف شده است، ترمینال جدید در بالاترین نقطه توپوگرافی سرخه حصار است و یکی از اشکالات پایانه جدید این است که مردم باید هزینه اضافه پرداخت کنند. تا به این پایانه برسند. چرا که نه مترو و نه سیستم اتوبوس رسانی برای رسیدن به این پایانه داریم.»
زمین پایانه متعلق به شهرداری نیست/ هیچ اتصال خدماتی میان پایانه و شهر وجود ندارد
صبوری با بیان اینکه پایانه شرق در منتها الیه خیابان دماوند قرار دارد و تنها به دو استان مازندران و گلستان مسافر اعزام میکند گفت: «زمین این ترمینال متعلق به شهرداری نیست و ما 40 سال است که در این زمین که متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام است، مهمان هستیم. پایانه جدید در کنار یک بیمارستان قلب و شهرک مسکونی زیتون قرار دارد و هیچ گونه بافت خدماتی و اتصالاتی به شهر ندارد، یکی از مشکلات راه اندازی پایانه جدید این است که دروازه ورودی و اصلی شهر تهران را مخدوش میکند و بلایی که بر سر میدان آزادی به دلیل وجود اتوبوسهای مسافربری متعدد آوردیم در اینجا نیز رخ میدهد. ساختمان اصلی ترمینال 25 هزار متر است که 70 درصد آن ساخته شده، پارکینگ 34 هزار متر است که حدود 75 درصد عملیات عمرانی آن تکمیل شده و این در حالی است که محوطه سازی 90 درصد و کانال سرخه حصار نیز صد در صد پیشرفت کرده. اما در مورد احداث تصفیه خانه و انشعابات تاسیساتی تنها 40 درصد رشد فیزیکی داشتهایم و در مورد احداث ایستگاه آتش نشانی ، اورژانس و غیره نیز هنوز عملیاتی انجام نگرفته است.»
صرف 44میلیارد تومان برای هر اتوبوس در پایانه جدید شرق
صبوری با بیان اینکه دسترسی مردم به ترمینال جدید شرق در حالهای از ابهام قرار دارد گفت: «این ترمینال 8 کیلومتر با سیستم بیآرتی فاصله دارد و برای اتصال این پایانه به مترو نیز باید 4.4 کیلومتر مترو احداث شود و مجموعا باید بگویم که اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه 7 هزار و 500 میلیارد تومان است که اگر این رقم را به 170 اتوبوس فعال درترمینال تقسیم کنیم میبینیم که شهرداری تهران میخواهد برای هر اتوبوس حدود 44 میلیارد تومان هزینه کند و آیا در شرایط فعلی مالی شهرداری این کار درستی است؟ پارک سرخه حصار با 660 هکتار مساحت، به مدت 30 سال در اختیار شهرداری تهران گذاشته شده است و میتوانیم با یک ساماندهی درست و با استفاده از ظرفیت محل ترمینال شرق جدید، این مجموعه را به یک مجتمع فرهنگی و فراغتی بزرگ در شرق تهران تبدیل کنیم و به عنوان یک مرکز توریستی فعال باشد.»
ساخت پایانه های بزرگ 50سال پیش منسوخ شده
یوسف حجت سرپرست وقت معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در همان جلسه که سال 98 برگزار شد در دفاع از پیشنهاد شهرداری مبنی بر تغییر کاربری پایانه گفت: « یک واقعیت در جامعه این است که تقاضا برای حمل و نقل عمومی جادهای به شدت کاهش یافته است. به گونهای که در گذشته حدود 60 درصد سفرها با اتوبوس و قطار انجام میگرفت؛ اما در ده سال اخیر این عدد به زیر 20 درصد رسیده است و مردم به جای آن که با قطار و اتوبوس سفر کنند ترجیح میدهند که با خودروی شخصی سفر کنند و این مساله سبب شده که رانندهها به دنبال مسافر بگردند. این روش ساخت ترمینالهای بزرگ در دنیا منسوخ شده است، یعنی به جای این که همه مسافرهای مثلا شهر اصفهان، را به جنوب تهران بکشانیم میتوانیم با یک روش آنلاین مسافر و اتوبوس را به هم برسانیم، نه این که شروع به ساخت ترمینالهای بزرگ کنیم. ترمینال جدید شرق عیوب زیادی دارد؛ اما یکی از حسنهای آن این است که بسیار مدرن ساخته شده به گونهای که شیوهاش شبیه بخشهای ترانزیت فرودگاهی است و تنها کسی که بلیط دارد میتواند وارد پایانه شود؛ اگر بخواهیم ترمینال را به محل جدید منتقل کنیم مطمئن باشید که تاکسیهای بین شهری به محل جدید نمیآیند؛ چرا که دسترسی آنها به مسافر کاهش مییابد و به احتمال زیاد تاکسیها و مسافربرهای بین شهری در کنار خیابان میمانند.احتمال دارد اتوبوسها بیش از گذشته مسافرانشان را از دست بدهند، طبق قانون ساخت این ترمینالها بر عهده شهرداری است؛ اما تامین اعتبار آن بر عهده دولت است و منطقی نیست که از اعتبار شهر برای وزارت راه، ترمینال بسازیم. مضاف بر این که وزارت راه در اداره این ترمینالها وکار اجرایی با شهرداری همراه نیست.»
هزینه ساخت ترمینال جز طلب شهرداری از دولت می شود
در ادامه این نشست محمد علیخانی رئیس سابق کمیسیون حمل و نقل شورای شهر با بیان اینکه در قانون پیش بینی شده که شهرداری ها باید ترمینالهایی در شرق و غرب و شمال تهران بسازند و اعتبار آن باید از سوی سازمان برنامه و بودجه تامین شود، معتقد است که حالا هزینههای ساخت این ترمینال نیز باید جزء طلب شهرداری از دولت محاسبه شود.
من قبول نمیکنم که بگوییم ترمینال جدید نمیخواهیم
محسن هاشمی رئیس وقت شورای شهر تهران نیز با بیان این که من نسبت به برخی از صحبتها اعتراض دارم گفت:« در کشور ما به دلیل سیاستهای غلطی که در مورد حمل و نقل و سوخت گرفته شده است الان شاهد آن هستیم که به جای آن که مسافران افزایش یابند، روز به روز تعدادشان کمتر میشود. در یک دورهای آمدند خودروها را با سوبسید و وام خودرو افزایش دادند، در همان دوره گازوئیل به سختی به اتوبوسها داده میشد و بسیاری از افراد به سمت مسافر کشی روی آوردند. به طوری که الان ما باید در شهر تهران حداکثر 80 هزار تاکسی داشته باشیم اما میبینیم به صورت رسمی و غیر رسمی حدود 250 هزار خودرو در این بخش فعالیت میکند. در پی گران شدن بنزین باز هم حواسمان به تاکسیها است به جای آن که حواسمان به حمل و نقل عمومی باشد، من قبول نمیکنم که بگوییم ترمینال جدید نمیخواهیم چرا که مسافرهایمان کم شده است. باید بگویم متاسفانه سیاستهای خودرو محوری سبب شده که توسعه حمل و نقل عمومی مورد غفلت قرار گیرد. مسئولان شهرداری میگویند که برای اتصال مترو به پایانه جدید شرق نیازمند تونل جدید هستیم،باید اعلام کنم که از سال 86 موضوع اتصال مترو به پایانه شرق مطرح بود و حتی نصف تونل از ایستگاه فرهنگسرا تا میانه پارک سرخه حصار را خودم ساختم اما از آنجایی که باید چند درخت قطع میکردیم تا مترو را به سطح زمین بیاوریم به شهردار اسبق عنوان کردم که اگر در این زمینه جدی هستید من کار را ادامه دهم و به نظرم حالا کمتر از 400 میلیارد تومان لازم است تا این خط تکمیل شود. برخی کارشناسان میگویند که ممکن است مخزن گازوئیل اتوبوس ها به جنگلها نشت پیدا کند . این چه حرفی است که میزنید؟ خب مراقب باشید که مخزن گازوئیل نشتی نداشته باشد و اگر بخواهیم که این گونه فکر کنیم باید بگویم که نگران همه نشتیهای سوخت باشیم و به نظرم این ها دلایل قابل قبولی برای آن که پایانه شرق جدید تغییر کاربری بدهد، نیست. یک چهارم فضای پایانه جدید شرق به ترمینال اتوبوسها اختصاص دارد و میتوان در مابقی فضای موجود کارهای فرهنگی، اجتماعی و تجاری انجام داد، چرا نسبت به تغییر کاربری اقدام کنیم. در حالی که میتوان کاربریهای جدید به پایانه اضافه کنیم و مطمئن باشید که اگر قرار باشد متروی پردیس ساخته شود از این محدوده عبور میکند و در آن زمان این پایانه به شدت با افزایش مسافر روبرو میشود. میتوانیم اهداف فرهنگی را در کنار ترمینال شرق ایجاد کنیم. و میتوانیم هر کار فرهنگی که مایل بودید را در پایانه شرق ایجاد کنید.»
ترمینالها ربطی به شهرداری ندارند
در ادامه محمد جواد حق شناس رئیس وقت کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، با بیان اینکه اساسا نام این ترمینال اشتباه گذاشته شده است، گفت:« برای تهران سه ترمینال غرب و شرق و جنوب تعریف شده و این در حالی است که ترمینال غرب، 12 استان و پایانه جنوب 15 استان را پوشش میدهد اما ترمینال شرق تنها برای دو استان شمالی کشور است که اکثر مردم ترجیح میدهند با خودروی شخصی از این جاده ها تردد کنند. بهتر است فارغ از تعصبات فردی و کمیسیونی به این موضوع نگاه کنیم و ببنیم که چه موضوعی حال شهر را بهتر میکند یک خانواده در شرق تهران باید حدود دو ساعت زمان بگذارد تا به غرب تهران برود تا یک ساعت در شهربازی و مراکز تفریحی غرب تهران سرگرم باشد. در حالی که سرخه حصار را میتوان به قطب گردشگری شرق تهران تبدیل کرد. منطقه 4 با یک میلیون جمعیت حتی یک سینما ندارد جنگلهای 600 هکتاری سرخه حصار تا 30 سال در اختیار شهرداری تهران است و میتوانیم یک مجموعه فاخر و بزرگ فرهنگی در این منطقه ایجاد کنیم. ترمینالها ربطی به شهرداری ندارند و به لحاظ حقوقی بر عهده وزارت راه هستند، چرا ما باید در این شرایط سخت مالی شهرداری پایانهای را بسازیم که تنها به دو استان سرویس میدهد و آیا این سوزاندن امکان فعلی نیست. در حالی که ما می توانیم فضای ترمینال جدید را به ایدههای شهر خلاق تبدیل کنیم و میتوانیم کارکردهای بهتری برای این محدوده داشته باشیم.»
سرمایه گذاری به شرط نبود پایانه شرق جدید
رحمان زاده شهردار وقت منطقه 13 نیز با بیان این که مکان یابی پایانه شرق زمانی بوده که اتوبان یاسینی وجود نداشت، عنوان می کند ما از سرمایه گذاران مختلفی دعوت کردیم تا برای سرمایه گذاری به سرخه حصار بیایند اما آنها عنوان کردند به شرطی میآیند که پایانه شرق جدید نباشد.
نیاز به ترمینال ها به سبک قدیمی منسوخ شده است
بهمن 99رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی پایتخت در گفتگو با ایرنا عنوان می کند که راهاندازی پایانه شرق تهران در قالب مسافربری در دستور کار نیست او در این رابطه گفت: «طرح احداث ترمینال شرق در سال ۱۳۶۸ یعنی ۳۱ سال قبل بر اساس احساس نیاز، با فناوری و امکانات دهه ۶۰ و تفکر سنتی مدیریت جابجایی مسافر از طریق ترمینالهای متمرکز کلید خورد. نمونه های مشابه این ترمینال را می توان ترمینال جنوب و ترمینال غرب برشمرد، ترمینال جنوب در سال ۱۳۵۳ و ترمینال غرب به همان سبک در سال ۱۳۷۴ ساخته شد و طراحی ترمینال شرق هم با همان سبک انجام شده است. در حال حاضر سازمان پایانه ها به دلایل مختلف در صدد جابجایی این ترمینال ها و خارج کردن آن از نقاط فعلی به نقاطی جدید و با فاصله از تهران است، عنوان کرد: با ورود فناوری های جدید اطلاعاتی و ارتباطی و سیستم های هوشمند، نیاز به ترمینال ها به سبک قدیمی منسوخ شده است.»
پروژه آفرینگاه؛ قطب گردشگری شرق تهران/ایجاد ترمینال گردشگری
حق شناس در همان جلسه که در سال 98 برگزار شد اظهار می کند که «ترمینال بخشی از پروژه چند منظوره و ترکیبی بزرگی خواهد بود که با نام «آفرین گاه» بخشی از قطب گردشگری شرق تهران در پارک سرخه حصار را شکل می دهد. ماهیت و محور اصلی آفرین گاه مجتمع صنایع خلاق و گردشگری است، در این مجتمع صنایع فرهنگی در حوزه هایی همچون سینما، موسیقی، صنایع دستی، صنایع غذایی، طراحی، رسانه و امثال آن گرد هم می آیند و بازار تولید، توزیع و مصرف محصولات فرهنگی، هنری و گردشگری را تشکیل خواهند داد. در کنار این صنایع خلاق بحث فعالیت اقتصادی و ترمینال ویژه گردشگری نیز فعال می شود. این بستر در صورت لزوم خواهد توانست نیاز پایانه ای استان های شمالی را نیز به سبک نوین و هوشمند پاسخ دهد»
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: طرح ترمینال گردشگری بخشی از طرح «آفرین گاه» و این ۲، بخشی از طرح توسعه قطب گردشگری سرخه حصار پایتخت است.
به گفته وی، در بودجه امسال ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای پیشرفت کار مد نظر بود که تا کنون نقدینگی لازم به این طرح تزریق نشده است.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: با این حال امیدواریم در بودجه سال ۱۴۰۰ دست کم معادل اعتبار سال ۹۹ برای این طرح در نظر گرفته شود.
پایان دوره پنجم بدون تغییر
شورای شهر پنجم نتوانست بر روی تغییر کاربری و یا راه اندازی این پایانه به توافق برسد و همه حدس و گمان ها و انتقادات به تاریخ پیوست با این حال پس از 9 ماه از آغاز به کار دوره ششم بنا است که این پایانه تکمیل شود ولی شورای شهر اصولگرا دلایل عدم رغبت اصلاح طلبان به تکمیل این پروژه را سیاسی کاری دانستند و آن ها را متهم به فعالیت سیاسی در حوزه شهری کردند.
ادعای عجیب عضو شورای ششم: دوره گذشته توفیق خدمت به مردم را نداشتند!!
سید احمد علوی، عضو شورای شهر تهران در خصوص پروژه ترمینال شرق و ایوان ری که در ۴ سال گذشته آماده بهره برداری بوده است گفت: « گاهی در افتتاح و بهره برداری پروژه ها تنها پیشرفت فیزیکی معیار نیست بلکه توفیق نیز می خواهد. اینکه توفیق خدمت به مردم و بهره برداری از این پروژه های آماده بهره برداری در ۴ سال گذشته آماده نشده است، به نیت دوستان برمیگردد و باید در نیت شان تجدید نظر کنند. اشتباه است اگر بگوییم این پروژه متوقف بوده و روی ۹۶ یا ۹۴ درصد پیشرفت مانده است؛ خیر این پروژه در طول ۴ سال گذشته پسرفت داشته و ۱۰ درصد به عقب بازگشته است. این پسرفت ۱۰ درصدی نتیجه ترک فعل است و نیازمند برخورد، چرا که بهره برداری نکردن از این پروژه موجب خسارت سنگین مالی شده است. ۸ ماه از آغاز مسئولیت مدیریت شهری جدید گذشته و نیاز است که به سرعت در خصوص پروژه های آماده بهره برداری به جمع بندی برسیم و از آنها بهره برداری شود.»
اصلاح طلبان به خاطر اینکه پروژه باسم قالیباف بوده اجرا نکردند
مهدی اقراریان رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهرتهران پیشنهاد داد که توری برای رسانه ها گذاشته شود تا ببیند در 4 سال مدیریت اصطلاح طلبان چه اتفاقی برای ترمینال شرق جدید افتاده است. وی با طرح این سوال که جرم ایوان ری و ترمینال شرق چه بوده که در دوره مدیریتی 4 ساله اصلاح طلبان با پیشرف بالای 90 درصدی رها شده است، پاسخ داد: «جرم آن این بوده که محمدباقر قالبیباف این پروژه را اجرا کرده است. ما در این مدت راجع به آواربرداری 8 ساله تهران و وضعیت اقتصاد و معیشت مردم صحبت نمی کنیم و این باعث دراز شدن زبان اصلاح طلبان شده در حالیکه بانیان وضع موجود هستند. در مجموعه پارک جنگلی سرخ حصار یک ایستگاه آتش نشانی است که از نظر وضعیت سازه موفق نیست و این ایستگاه می تواند به ترمینال و حریم خدمت رسانی کند و باید مورد اهتمام ویژه قرار گرفته است.»
پیگیری برای دریافت سند زمین ترمینال شرق ادامه دارد/ بحث حقوقی دلیل عدم بهره برداری
علی احمدی شهردار منطقه 13 در این رابطه گفت: «یکی از دلایل وقفه چهار ساله در ترمینال شرق این است که زمین پایانه فعلی متعلق به بنیاد ۱۵ خرداد است وهنوز سند دریافت نکرده اند و در محاکم حقوقی پیگیری برای دریافت سند ادامه دارد. وظیفه شهرداری منطقه ۱۳ در خصوص ترمینال جدید، ایجاد دسترسی مترو است که هزینه احداث آن هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده که پیش بینی و طراحی ها به عنوان ایستگاه پایانه شرق و همچنین ایستگاه ابتدای خط مترو تهران-پردیس انجام شده است. این ایستگاه یکی از ایستگاه های مهم آن منطقه خواهد بود که شهروندان از آن استفاده خواهند کرد. در زمینه ایجاد مسیر ویژه اتوبوسهای تندرو و تاکسی در ترمینال شرق مسئله ای وجود ندارد و خط ویژه تندرو موجود در خیابان دماوند از سه راه تهرانپارس تا پایانه شرق هدایت خواهد شد و پایانه تاکسی شهید کلاهدوز نیز در خدمت شهروندان خواهد بود. یکی از دلایل وقفه چهار ساله در ترمینال شرق این است که زمین پایانه فعلی شرق متعلق به بنیاد ۱۵ خرداد است، البته هنوز سند دریافت نکرده اند و در محاکم حقوقی پیگیری برای سند انجام شده است. با توجه به اینکه ۸۰ درصد پهنه این فضا از نوع s۲۲۲ که نیازمند طرح موضوعی کمیسیون ماده پنج و ۲۰ درصد پهنه G به عنوان فضای سبز است، برای هر اقدامی که قرار است صورت بگیرد باید به شهرداری مراجعه شود و در واقع شهرداری در این طرح شریک است. بنابراین نگرانی وجود ندارد. بیش از ۳۰ طرح در بوستان سرخه حصار در مرکز سرمایه گذاری شهرداری تهران در حال مطالعه است که پس از آن مناقصه بزرگی برگزار و سه هزار میلیارد تومان طرح گردشگری در این منطقه اجرا خواهد شد. ترمینال شرق، ایستگاه مترو تهران-پردیس و طرح های بوستان سرخه حصار شرق تهران را متحول و فضای متفاوتی را ایجاد خواهد کرد. برآورد اصلی طرح ۱۸۰ میلیارد تومان است و شهردار تهران تدابیری اندیشیده که چون پول نقد نیاز است، تامین شود. همه در شهرداری هم راستا شده اند و به نظر می رسد تا پایان امسال طرح به نتیجه برسد. چون بیشتر اقدامات، خرید است که زمان بر نخواهد بود.»
مدیر عامل سازمان پایانه ها : تامین نقدینگی مشکل اصلی در ترمینال جدید شرق است
مدیرعامل سازمان پایانهها و پارکسوارهای شهرداری در خصوص ترمینال جدید شرق گفت: « مسئله ما تامین نقدینگی است و در شرق تهران محدوده گردشگری، تجاری و اقتصادی که در غرب شاهد هستیم، وجود ندارد و یک خلأ اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در این بخش دیده میشود.»
و اما بعد...
در حالی که پایانه شرق تهران بنا بود سال 95 افتتاح شود مدیریت شهری جدید که سال 96 روی کار آمد افتتاح آن را مناسب ندید و دلایل فنی بسیاری برای عدم اجرای آن به میان آورد و موجب نظرات مثبت و منفی بسیاری در دوره پنجم شد حال شورای ششمی ها این تغییر رویکرد را سیاسی دانستند و علت را عدم تکمیل پروژه قالیباف خواندند نکته ای که به نظر می رسد از سوی شهردار جدید منطقه رد شده است ولی این سوال پیش می آید پروژه میلیاردی پایانه شرق دارای پیوست های ترافیکی، محیط زیستی و اجتماعی هست یا خیر؟!
ارسال نظر